Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangınlar esnasında meydana gelen ölümlerin ortalama% 90 ’ı alevlerle vasıtasız temastan değil kötü solunmasından kaynaklanmaktadır.

Camlı yangın kapıları yahut ürkü barlı yangın bapları öbür yangın kapısı türleri arasındadır.

Ekseri yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu evgin çıkış kapısı, çöküntü anlamış olurında insanların yangın alanından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın simultane insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Acil çıkış kapısı ismi ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun binada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Binalarda belirli standartlarda vaziyet alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları kucakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın bapsı fiyatları yukarıda nüshalan bütün değnöbetkenlere ilgilı olarak farklı şekilde bileğerlendirilmektedir.

Paslanmaz çelik, normal çelikten daha yüce mukavemet ve korozyona dayanıklılık esenlar ve bu nedenle yangın bapsı inşaında tercih edilen bir malzemedir.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz yağı ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde yek kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın Bapsı Nite Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bentlı olmakla beraberinde oldukça geniş üretilir. İnsanların panik çabucak çabucak tahliye olmasını sağlayıcı bu kondisyon birey kaybı olmaması bağırsakin önemlidir.

Antrparantez yangın kapıları özelliklerinden bir gayrı önemli olanı da nârlerle ortaya çıdem zehirleme özelliği bulunan gazların ve esrarın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın baplarının montajı esnasında kullanılacak dolgular da son mertebe kaliteli olmalıdır.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın bizatihi kapanması ile omuz omuza devreye giren, ısı ve esrarın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Kapısı pıtrakı darya kapanmaktadır.

Binalarda mevcut yangın bapları ve ana kapıların cihetı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği üzere, bir odanın dâhilindeki farklı bir oda bapsı da olur.

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın simultane zemine sağlıklı şekilde değirmek evetğu dâhilin, olabilir olan en Yangın Kapısı kısa sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini sahip olmak için önlem kızılınmaktadır.

Report this wiki page